Felmondás minta letöltése

A munkaviszony megszüntetéséhezAngol nyelvű felmondó levél minta letölthető innen: https://resignation.tips/resignation-letter-sample

A legtöbb cég kizárólag próbaidő kikötésével veszi fel új alkalmazottjait. A munkaviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal és indoklás nélkül megszüntetheti a próbaidő alatt. A munkavállalónak írásos nyilatkozatban kell megszüntetnie a munkaviszonyát a munkáltatónál, mégpedig a próbaidőra hivatkozva.

A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszony esetén is írásos nyilatkozatban tud felmondani, de ebben az esetben a felmondási időt le kell dolgozni, bár adhat mentesítést a munkáltató. Végkielégítés nem jár ebben az esetben.

Ha a munkáltató mond fel a munkavállalónak, akkor azt köteles írásban megindokolnia a próbaidő letelte után. Kizárólag a munkáltató működésével, a munkavállaló magatartásával vagy a munkaviszonnyal kapcsolatos képességével összefüggésben álló lehet az indokolás.

Felmondás minta

Ha munkavállalóként látogatja ezt az oldalt, akkor ajánljuk figyelmébe a ezt az oldalt, ha még nem olvasta. Amennyiben munkáltatóként érkezett az oldalra, akkor itt olvashat bővebb információt.


A letölthető dokumentumok Microsoft Word formátumban tölthetők le az oldalról. Csak olvasásra a Microsoft Word Viewer programot tudja használni.


©2024. Minden jog fenntartva. | Az oldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek. | Nyilatkozat